Restek magyaroszági képviselet
Az előadások ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. A részvételről névre szóló elismerő oklevél kerül kiállításra. A webinár nyelve angol, regisztráció az alábbi linkeken lehetséges.
Újraindul a Restek és magyarországi képviselete, a BVB Laboratory Kft.-vel közös szervezésű nagy sikerű webinár sorozata. Legyen szó a rendszerben felbukkanó szellemcsúcsok lehetséges okairól, vagy arról hogy hogyan tudjuk felgyorsítani méréseinket a megvélő készülék parkunkkal, mindenki találhat hasznos információkat a négy részes előadás sorozatunkban. Az előadó ismét a Restek méltán népszerű kromatográfiás szakértője Jaap deZeeuw lesz.

1. Hibaelhárítás – Szellemcsúcsok eredete a gázkromatográfiában

Webinár időpontja: 2023.10.24. Kedd: 10:00
Előadó: Jaap de Zeeuw

A GC-ben olykor olyan csúcsok is feltűnhetnek amire eredetileg nem számítottunk ezeket „szellemcsúcsnak” hívjuk. Számos forrás generálhat extra csúcsokat. A minta vagy a gázrendszer szennyeződése, az injektorból származó komponensek, az állófázis és az analitok lebomlása is nem kívánt csúcsokat generálhat. Megvitatjuk a szellemcsúcsok különböző forrásait, és azt, hogyan csökkenthetjük a képződést vagy szüntethetjük meg őket teljesen.

2. Gyorsabb kromatográfia, meglévő GC használatával

Webinár időpontja: 2023.10.31. Kedd: 10:00
Előadó: Jaap de Zeeuw

Az elemzési idő számos módon csökkenthető. Minden attól függ, hogy az alkalmazásunkban mennyire vannak elválasztva a komponensek. A legegyszerűbb az, ha némi felbontást sebességre váltunk, nagyobb gázsebesség vagy rövidebb oszlop használatával. Ezen kívül számos más megoldás létezik még a mérések gyorsítására. Hardveres megoldások mellett számos módszer paramétert is optimalizálhatunk, ezek modellezésében segíthet minket a Restek ingyenes EZGC szoftvere.

Restek Rxi GC kolonna - oszlop

3. Különböző oszlopok belső átmérőjének kiválasztása és alkalmazása GC-ben

Webinár időpontja: 2023.11.07. Kedd: 10:00
Előadó: Jaap de Zeeuw

A kapilláris GC-ben jó néhány oszlopátmérőt használnak. Az oszlop átmérőjének kiválasztása gyakran összefügg az injektálási technikával, és a minta típusával (gáz vagy folyadék).
Történelmileg a szilika kapillárisok átmérője 0,1 mm és 0,53 mm között van. A nagyobb átmérők sokkal nagyobb áramlást és nagy terhelhetőséget tesznek lehetővé, míg a kisebb átmérőknél nagyobb a hatékonyság és a rugalmasság. Ebben a webináriumban a GC-ben használt leggyakoribb belső átmérőjű kapillárisok alkalmazását és történetét tárgyaljuk.

4. Alacsony nyomású gázkromatográfia / vákuum GC, robusztus megoldás a 3x gyorsabb GC/MS elemzéshez

Webinár időpontja: 2023.11.14. Kedd: 10:00
Előadó: Jaap de Zeeuw

A gyors gázkromatográfia (GC) tömegspektrométer (MS) használatával mindig is nagy kihívást jelentett, mivel az MS vákuumához igazodva megfelelő visszatartású oszlopot kellet választanunk. A rövid 0,10 mm-es oszlopok jól működnek, de a gyakorlatban kihívást jelentenek a kis kapacitás és az injektálható mintamennyiség miatt.
2001-ben egy új koncepciót mutattak be a GC-MS analízis felgyorsítására rövid, 0,53 mm-es kapillárisoszlopok (közvetlenül az MS bementére csatlakoztatva) segítségével, amelyek a bemenetét egy restrikciós oszloppal látjuk el, így lehetővé téve a nagy vákuumot a 0,53 mm-es analitikai oszlopon belül. A technikát LPGC-nek (Low Pressure Gas Chromatography) vagy néha „vákuum-GC-nek” nevezik. A kialakult körülmények között nagyon gyors elválasztásokat hajtottak végre, mivel az optimális vivőgáz sebesség a kapillárison belüli tényleges nyomás függvénye. Általában 3-szor rövidebb futási idő érhető igy el.

Ha a fent említett időpontok esetleg nem megfelelőek akkor is regisztráljon az előadásokra, mert a regisztrált felhasználóknak az előadás anyagát utólagosan is el tudjuk küldeni. Amennyiben bővebb információra lenne szüksége a Restek termékekről keressen minket a weboldalunkon vagy az alábbi e-mail címen.