Restek magyaroszági képviselet

Megérkezett a tavasz és vele a Restek legújabb kromatográfiás webinár sorozata. A BVB Laboratory Kft által szervezett nagy sikernek örvendő tanfolyam széria, ismét érdekes és hasznos információkat biztosít a kormatográfus kollégák részére. A részvétel továbbra is díjmentes, azonban regisztrációhoz kötött. Minden tanfolyamra külön-külön szükséges regisztrálni a tematika leírása alatti regisztrációs gombbal. A tanfolyamon történő részvételről bizonyítványt állítunk ki. Várjuk jelentkezésüket!

1. előadás:
Improving Trace Analysis:  Maximizing Signal/Noise  Ratio for Trace AnalysisA nyomnyi mennyiségek észleléséhez az egész GC rendszert optimalizálni kell, hogy maximális érzékenységet érjünk el. Ehhez a jel-zaj arányt maximalizálni szükséges. Mivel a zaj közvetlenül kapcsolódik a rendszer hátteréhez, a rendszer hátterét minimálisra kell csökkenteni. A legújabb oszloptechnológiák sokat tehetnek ezért, de optimalizálni kell a GC rendszer többi részét is. Megvizsgáljuk a vivőgáz hatását, a csatlakozásokat, a linereket, a minta mennyiséget, a szeptumokat, a beállítási paramétereket és a karbantartást, hogy jobb eredményeket érhessenek el.

Előadó: Jaap deZeeuw
Előadás időpontja: 2023.03.28, 09:00
Előadás nyelve: Angol

2. előadás:
ProEZGC:  High-Performance, Free, Web-based Computer Modeling Tools to Simulate Gas Chromatographic SeparationsAz ingyenes EZGC egy web-alapú eszköz a gázkromatográfiás (GC) módszerek fejlesztésének felgyorsítására, a kromatográfiás folyamatok közvetlen szimulációjával. Lehetővé teszi bármely létező módszer optimalizálását, az elemzési idő csökkentését.
A második lehetőség a ProEZGC használata, amely alapvetően egy GC a laptopjában. A felhasználó közvetlenül vezérelheti a kromatográfia minden paraméterét a modellezett komponensek számára. Ez magában foglalja a vivőgáz típusát, az áramlási feltételeket, az állófázis típusát, az oszlop méreteit és a hőmérsékleti programot. Ezek a GC-modellezési funkciók lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy új alkalmazásokat fejlesszenek ki vagy javítsák a meglévő alkalmazásokat, valamint megjelenítsék a változó körülmények hatását anélkül, hogy GC-oszlopot vásárolnának, vagy rendelkezésre álló gázkromatográfot keresnének a teszteléshez.

Előadó: Jaap deZeeuw
Előadás időpontja: 2023.04.11, 09:00
Előadás nyelve: Angol

3. előadás:
GC Troubleshooting BasicsA gázkromatográfiában a tapasztalt problémák 90%-a az injektor oldalon történik. Ebben a hibaelhárítási előadásban megvitatjuk az split és splitless injektációhoz használt kritikus részek és beállítások célját és hatását, valamint azt, hogy ezek hogyan befolyásolják az eredményeket. Egy sor gyakorlati példát is bemutatunk.

Előadó: Jaap deZeeuw
Előadás időpontja: 2023.04.18, 09:00
Előadás nyelve: Angol

4. előadás:
Choosing a Different Carrier Gas in GC:  Hydrogen or Nitrogen?A GC-ben többnyire héliumot használnak vivőgázként. A hélium hátránya, hogy drága, és a jövőben még drágább lesz. Szintén nincs biztosítva az ellátás, ami miatt sok labor alternatívát keres. Vivőgázként nitrogén vagy hidrogén is használható. E gázok nagy előnye az alacsony költség és a biztonságos elérhetőség. Akár laboratóriumban is előállíthatók. A szükséges elválasztástól függően nitrogén vagy hidrogén használható. Ebben a részletes webinárban megvitatjuk a választható lehetőségeket, és azt, hogy milyen következményekkel jár a héliumról a nitrogénre vagy a hidrogénre való áttérés FID és MS detektor esetén.

Előadó: Jaap deZeeuw
Előadás időpontja: 2023.05.02, 09:00
Előadás nyelve: Angol

5. előadás:
HPLC TroubleshootingAmint a kromatogramja „furcsának” tűnik, megkezdődik a hibák keresése. De hol kell kezdeni? Ebben a webinárban bemutatunk néhány tipikus problémát, amellyel mindennapi munkánk során találkozunk, például rossz csúcsalak, érzékenységvesztés, változó retenciós idő és még sok más. Szeretnénk megvitatni ezeknek a problémáknak az eredetét és azok elkerülésének módját. Ezen kívül szeretnénk néhány tippet adni az LC-karbantartással kapcsolatban, valamint néhány technikát a hibák elkerülésére, még mielőtt azok előfordulnának.

Előadó: Jan Pschierer
Előadás időpontja: 2023.05.23, 09:00
Előadás nyelve: Angol

Amennyiben bármilyen kérdése lenne a tanfolyamokkal vagy a Restek termékekkel kapcsolatban keressen minket bátran az alábbi elérhetőségeken.