Gerhardt magyaroszági képviselet
Legyen szó az élelmiszeriparban felhasználható rovarok elemzéséről, vagy kihívást jelentő minták nitrogén tartalom meghatározásáról, esetleg takarmányok rosttartalom méréséről az új webinár sorozatunkban mindenki találhat érdekes információkat. A BVB Laboratory és a C. Gerhardt közös szervezésében rendezett ingyenes előadássorozatra a tematikák alatti linkeken regisztrálhat. Minden előadásra külön regisztráció szükséges. Szeretettel várjuk önt és kedves kollégáit is.
Gerhardt-elelmiszeripari-rovarelemzes

1. Előadás: Nehezen mérhető minták Kjeldahl nitrogén meghatározása:

Tematika:
1. Roncsolás kénsavval és katalizátorral
– Roncsolási hőmérséklet és idő
– Hőmérséklet / idő profil
– A minta tömegének aránya a kénsav térfogatához és a katalizátorhoz
– Különböző mintatípusok kezelése

2. Desztilláció és titrálás
– Paraméterbeállítások desztillációhoz
– Fogadó oldat kiválasztása
– Titrálási lehetőségek
– Különböző mintatípusok kezelése

3. Minőségbiztosítás
– Vak értékek
– Standardok
– Visszanyerés
– A hiba mérlegelése
– IQ / OQ / PQ

Előadás időpontja: 2023.04.04. 11:00
Előadás nyelve angol

2. Előadás: Takarmányok rost tartalom mérése nyers rost, ADF, NDF, ADL,

Tematika:
1. A rostelemzés elméleti háttere
a takarmány- és biogázelemzésben, valamint a biomassza jellemzésében

2. Minta előkészítés
Kiválasztott minták szárítása, darálása, zsírtalanítása és vízkőtelenítése

3. Rostartalom mérés menete
Öblítés, szűrés, szárítás, hamvasztás
Fizikai-kémiai hatások különböző módszerek alkalmazásakor
Nehezen mérhető anyagok kezelése
A mérést zavaró hatások kezelése, pl. túlzott habzás, magas keményítőtartalom, pektintartalom, …

4. Minőségellenőrzés
Vak érték, standard, visszanyerés
Az amiláz mennyiségének meghatározása, aktivitások ellenőrzése
Zavaró hatások
Hogyan kezeljük a mesterséges rostokat/monomereket
Szekvenciális elemzés

Előadás időpontja 2023.04.05 11:00
Előadás nyelve angol

3. Előadás: Rovarok fejlett fehérje-, zsír-, és rosttartalom mérése

Tematika:
1. Bemutatás
Rovarok relevanciája az élelmiszer- és takarmányipar számára
Gazdasági és ökológiai előnyök

2. Kitin a rovarokban és rovartermékekben
Miért fontos?
Együttműködés az International Research Association Feed Technology e.V.-vel. (IFF)

3. A tápérték meghatározása
A minta előkészítés, a stabil eredmények kulcsa
Fehérjeanalízis KJELDATHERM és VAPODEST segítségével
Fehérjeanalízis DUMATHERM-mel
Teljes zsírtartalom elemzése HYDROTHERM és SOXTHERM segítségével
A kitin meghatározása rovarokban

4. Termékválaszték
Különféle mintatípusokkal kapcsolatos tapasztalataink
Kiknek alkalmasak termékeink?

5. Kérdések és válaszok

A nagy érdeklődésre való tekintettel a gyártó 2 előadást tart
Az előadás időpontja: 2023.04.13. 08:30
Második előadás: 2023.04.13. 15:30

Előadás nyelve angol

Amennyiben kérdése lenne az előadásokkal vagy a C. Gerhardt termékekkel kapcsolatban. Keressen minket az alábbi e-mail elérhetőségen, vagy keresse fel honlapunkat.