Legyen szó az élelmiszeriparban felhasználható rovarok elemzéséről, vagy kihívást jelentő minták nitrogén tartalom meghatározásáról, esetleg takarmányok rosttartalom méréséről az új webinár sorozatunkban mindenki találhat érdekes információkat. A BVB Laboratory és a C. Gerhardt közös szervezésében rendezett ingyenes előadássorozatra a tematikák alatti linkeken regisztrálhat. Minden előadásra külön regisztráció szükséges. Szeretettel várjuk önt és kedves kollégáit is.
1. Előadás: Nehezen mérhető minták Kjeldahl nitrogén meghatározása:
Tematika:
1. Roncsolás kénsavval és katalizátorral
– Roncsolási hőmérséklet és idő
– Hőmérséklet / idő profil
– A minta tömegének aránya a kénsav térfogatához és a katalizátorhoz
– Különböző mintatípusok kezelése
2. Desztilláció és titrálás
– Paraméterbeállítások desztillációhoz
– Fogadó oldat kiválasztása
– Titrálási lehetőségek
– Különböző mintatípusok kezelése
3. Minőségbiztosítás
– Vak értékek
– Standardok
– Visszanyerés
– A hiba mérlegelése
– IQ / OQ / PQ
Előadás időpontja: 2023.04.04. 11:00
Előadás nyelve angol
2. Előadás: Takarmányok rost tartalom mérése nyers rost, ADF, NDF, ADL,
Tematika:
1. A rostelemzés elméleti háttere
a takarmány- és biogázelemzésben, valamint a biomassza jellemzésében
2. Minta előkészítés
Kiválasztott minták szárítása, darálása, zsírtalanítása és vízkőtelenítése
3. Rostartalom mérés menete
Öblítés, szűrés, szárítás, hamvasztás
Fizikai-kémiai hatások különböző módszerek alkalmazásakor
Nehezen mérhető anyagok kezelése
A mérést zavaró hatások kezelése, pl. túlzott habzás, magas keményítőtartalom, pektintartalom, …
4. Minőségellenőrzés
Vak érték, standard, visszanyerés
Az amiláz mennyiségének meghatározása, aktivitások ellenőrzése
Zavaró hatások
Hogyan kezeljük a mesterséges rostokat/monomereket
Szekvenciális elemzés
Előadás időpontja 2023.04.05 11:00
Előadás nyelve angol
3. Előadás: Rovarok fejlett fehérje-, zsír-, és rosttartalom mérése
Tematika:
1. Bemutatás
Rovarok relevanciája az élelmiszer- és takarmányipar számára
Gazdasági és ökológiai előnyök
2. Kitin a rovarokban és rovartermékekben
Miért fontos?
Együttműködés az International Research Association Feed Technology e.V.-vel. (IFF)
3. A tápérték meghatározása
A minta előkészítés, a stabil eredmények kulcsa
Fehérjeanalízis KJELDATHERM és VAPODEST segítségével
Fehérjeanalízis DUMATHERM-mel
Teljes zsírtartalom elemzése HYDROTHERM és SOXTHERM segítségével
A kitin meghatározása rovarokban
4. Termékválaszték
Különféle mintatípusokkal kapcsolatos tapasztalataink
Kiknek alkalmasak termékeink?
5. Kérdések és válaszok
A nagy érdeklődésre való tekintettel a gyártó 2 előadást tart
Az előadás időpontja: 2023.04.13. 08:30
Második előadás: 2023.04.13. 15:30
Előadás nyelve angol